Eilen oli ohjelmistossa vesijumppaa, ja nyt onkin todella vetreä mutta väsynyt olo. Se vetää kyllä mukavan veteläksi, miinuksena on se, että aamulla ei tahdo päästä sängystä ylös.

Yksi ongelma muuten syömisten suhteen on, että vaikka kuinka luulee syövänsä tarpeeksi, ainakaan liikuntapäivinä kalorit ei meinaa tulla täyteen. Eilenkin jäi yli 600 kaloria vajausta, vaikka olen tehnyt periaatepäätöksen, että syön jonkin aikaa kulutuksen mukaan. Jos pidän isoa (500 kcal) vajausta, niin se kyllä kostautuu kohdallani sitten nannasyöpöttelynä illalla. Sekä sitten lihaskatona, ainakin jos proteiinit jää vähiin, niikuin minulla tuppaa olemaan ongelmana välillä. Kesällä nimittäin rasvaprosentin mittauksessa tuli ikävä yllätys, parin-kolmen kuukauden tehokkaan (?) punttitreenin jälkeen lihasmassa oli vähentynyt ja rasva lisääntynyt. Olin ilmeisesti syönyt liian vähän, ja myös luultavasti väärin, siihen nähden että kuitenkin treenasin salilla pari kertaa viikossa.

Mitä me tästä opimme? Luultavasti käytännössä ei paljoakaan, mutta toivoisin oppineeni, että proteiinia pitää saada riittävästi ja pitää myös syödä kaikenkaikkiaan riittävästi jos liikkuu paljon. Sen siirtäminen käytäntöön onkin sitten ihan eri asia.